babyface

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
babyface

gia oles tis mamades tou kosmou!

Λέξεις Κλειδιά

Πρόσφατα Θέματα

» 12 κανόνες για να μείνεις έγκυος!
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΤετ Ιουλ 11, 2012 2:02 pm από antoniaa11

» ~!Οι οικόσιτοι σκύλοι προστατεύουν τα βρέφη από ορισμένες λοιμώξεις ~
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΔευ Ιουλ 09, 2012 2:03 am από antoniaa11

» MΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ! ΤΟ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΚΕΠΗ! ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ!
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΚυρ Ιουλ 08, 2012 2:12 pm από antoniaa11

» koritsakia mouuuuuuu...... pou eiste olessssssssss !!!!
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΤετ Ιουλ 04, 2012 7:33 am από antoniaa11

» επιτελους γεννησααα..........
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΤετ Ιουλ 04, 2012 7:30 am από antoniaa11

» Κορισακια μου τη γνωμη σας!!!!!
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΔευ Μάης 21, 2012 5:52 pm από antoniaa11

» Η ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ.......
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΚυρ Μάης 20, 2012 12:25 pm από Σόνια

» καλως σας βρηκα και καλη αρχη!!!!!!!!!!!!!!
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΤρι Μάης 15, 2012 6:51 am από antoniaa11

» xronia pollaaaaaaaaaaa se oles tis manoulessssssss!!!!!
Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! EmptyΚυρ Μάης 13, 2012 11:27 pm από xristinaki wiiiiii

Σεπτέμβριος 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


    Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι!

    antoniaa11
    antoniaa11
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 265
    Points : 836
    Reputation : 0
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/04/2012
    Ηλικία : 44

    Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι! Empty Kinder pinguì φτιαγμένα στο σπίτι!

    Δημοσίευση  antoniaa11 Σαβ Απρ 28, 2012 7:20 am

    Τι χρειαζόμαστε:
    Για την κρέμα
    110 γρ. βούτυρο
    150 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
    1 κ.γ. σκόνη άγλυκου κακάο
    … για την εσωτερική στρώση σοκολάτας
    50 γρ. κουβερτούρας
    1 κ.γ. βούτυρο
    1/2 κ.γ. χυμό λεμόνι (ή 1 κ.γ. μέλι ανθών πορτοκαλιάς)
    … για την εξωτερική στρώση (που εκείνοι της Kinder την αποκαλούν “αφράτο παντεσπάνι”)
    2 ασπράδια αυγού
    2 κ.γ. σκόνη άγλυκου κακάο
    60 γρ. βούτυρο
    60 γρ. ζάχαρη άχνη
    60 γρ. αλεύρι
    … για την εξωτερική επικάλυψη
    60 γρ κουβερτούρας
    1/2 κουταλάκι βούτυρο

    Πως το κάνουμε:
    Πρώτη φάση:
    Η εσωτερική στρώση σοκολάτας. Πρέπει να λιώσουμε τα 50 γρ. της κουβερτούρας, μαζί με το κουταλάκι το βούτυρο, σε μπεν μαρί. Ξέρετε πώς να το κάνετε, εάν όχι δείτε τις οδηγίες.
    Όταν η σοκολάτα μας λιώσει και ανακατευθεί με το βούτυρο, προσθέτουμε τη μία κουταλιά του γλυκού μέλι και το μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
    Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα (βοηθούμενοι από ένα κουτάλι ή, καλύτερα, μία σπάτουλα), σε τρόπο ώστε να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο διαστάσεων 25×15 εκατοστών. Είναι σημαντικό η επιφάνεια της στρώσης να είναι λεία και επίπεδη.
    Σηκώνουμε την λαδόκολλα με προσοχή (για την ώρα η σοκολάτα είναι μαλακή δεν έχει και πολύ φόβο να μας χαλάσει το σχήμα), την βάζουμε πάνω σε μία ανάλογη παραλληλόγραμμη σταθερή επιφάνεια (πιατέλα, επιφάνεια εργασίας, ταψάκι) και την βάζουμε στη κατάψυξη, έως ότου την ξαναχρειαστούμε
    Δεύτερη φάση:
    Η ζύμη (το “αφράτο παντεσπάνι”) Με τη βοήθεια ενός κουταλιού (και πολλή-πολλή δύναμη) ανακατεύουμε το μαλακωμένο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) βούτυρο μαζί με την άχνη.
    Όταν έχουν ανακατευθεί καλά τα δύο υλικά, προσθέτουμε τα ασπράδια (ακτύπητα αυτά) και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
    Σε ένα μπολ ενώνουμε αλεύρι και κακάο και, κοσκινίζοντάς τα, τα προσθέτουμε στο μείγμα του βούτυρου με την άχνη και τα ασπράδια. Ζυμώνουμε καλά.
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ισοβαρή μέρη και πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας, σχηματίζουμε με το κάθε ένα από αυτά ένα παραλληλόγραμμο, σε διαστάσεις ελαφρώς μεγαλύτερες από εκείνες του παραλληλόγραμμου της σοκολάτας που φτιάξαμε πριν.
    Τα βάζουμε τα δύο σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο και τα ψήνουμε για 3 λεπτά.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και περνάμε στην επόμενη φάση.
    Τρίτη φάση:
    Η κρέμα για τη γέμιση Σε αυτή τη φάση, κτυπάμε για αρκετή ώρα το βούτυρο (μαλακωμένο και αυτό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος), ούτως ώστε να αφρατέψει και να αποκτήσει μία υφή λεία και κρεμώδη. Μπορούμε να το κάνουμε είτε με τα χέρια, είτε με το σύρμα, είτε ακόμη και με ηλεκτρικό σύρμα, ο καρπιαίος σωλήνας σας θα σας ευγνωμονεί.....)
    Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε για τα καλά. Ακόμα, και ακόμα και ακόμα, εν πάσει περιπτώσει, για αρκετή ώρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε και μία στρώση κρέμας κακάο και να την παρεμβάλετε μεταξύ της κρέμας βανίλια και του φύλλου σοκολάτας που πήζει στη κατάψυξη.
    Τέταρτη φάση:
    Η... συναρμολόγηση Ωραία λοιπόν. Τώρα που έχουμε όλα τα μέρη του γλυκού, μένει μόνο να το “στήσουμε”. Ξεκινάμε με τα δύο παραλληλόγραμμα της ζύμης με το κακάο, τα οποία τα αλείφουμε ομοιόμορφα με την κρέμα. Εάν έχετε ετοιμάσει και λίγη κρέμα κακάο, τώρα είναι η ώρα της).
    Βγάζουμε τη στρώση της σοκολάτας από την κατάψυξη. Κοιτάξτε τι θα κάνουμε τώρα. Πάνω στο ένα από τα δύο παραλληλόγραμμα της αλειμμένης με κρέμα βανίλιας ζύμης, ξαπλώνουμε την στρώση της σοκολάτας. Σε επαφή με την κρέμα έρχεται (φυσικά) η επάνω πλευρά της, όχι εκείνη που ακουμπάει στη λαδόκολλα. Την πιέζουμε ελαφρά με ελαφρά κτυπηματάκια με την ανάποδη της σπάτουλας πάνω στη λαδόκολλα.
    Αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα, πάνω στη στρώση της σοκολάτας τουμπάρουμε το άλλο παραλληλόγραμμο της αλειμμένης με κρέμα βανίλιας ζύμης. Πιέζουμε και εδώ με ελαφριά (αλλά λίγο πιο δυνατά τώρα) κτυπήματα με την ανάστροφη της σπάτουλας (έχετε δει ποτέ πλακά να κολλάει πλακάκια ; έτσι). Αφαιρούμε και το τελευταίο φύλλο λαδόκολλας.
    Περιποιούμαστε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τις πλευρές (ισιώνουμε την κρέμα, δηλαδή), και κόβουμε πλέον σε ατομικά κομμάτια το μπισκότο μας. Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
    Λιώνουμε την κουβερτούρα της επικάλυψης, μαζί με το λίγο βούτυρο, πάντα σε μπεν μαρί.
    Βγάζουμε από την κατάψυξη τα “σάντουιτς” μπισκότα και τα αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. (εάν σας περάσει η ιδέα ότι είναι μία ωραία δραστηριότητα να την αναθέσετε στα μικρά, ετοιμασθείτε να βρεθείτε με κάθε σημείο της κουζίνας (μα είναι εντυπωσιακό που μπορεί να φθάσουν οι πιτσιλιές και να βρεθούν οι δακτυλιές .....) σε “κατάσταση απελπισίας”.
    Σιγά-σιγά θα τα έχετε αλείψει όλα (ίσως είναι σκόπιμο να μη τα βγάλετε όλα μαζί από την κατάψυξη, αλλά όσο προχωράει η επάλειψη, να μπαίνουν μέσα τα αλειμμένα και να βγαίνουν τα επόμενα.
    Πρέπει και μετά την επάλειψη να μείνουν να ξεκουρασθούν στην κατάψυξη και μόνο τότε να τα συσκευάσετε με κάτι. Έχετε καμία ιδέα;


      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Σεπ 21, 2024 7:39 am