babyface

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
babyface

gia oles tis mamades tou kosmou!

Λέξεις Κλειδιά

Πρόσφατα Θέματα

» 12 κανόνες για να μείνεις έγκυος!
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΤετ Ιουλ 11, 2012 2:02 pm από antoniaa11

» ~!Οι οικόσιτοι σκύλοι προστατεύουν τα βρέφη από ορισμένες λοιμώξεις ~
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΔευ Ιουλ 09, 2012 2:03 am από antoniaa11

» MΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ! ΤΟ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΚΕΠΗ! ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ!
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΚυρ Ιουλ 08, 2012 2:12 pm από antoniaa11

» koritsakia mouuuuuuu...... pou eiste olessssssssss !!!!
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΤετ Ιουλ 04, 2012 7:33 am από antoniaa11

» επιτελους γεννησααα..........
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΤετ Ιουλ 04, 2012 7:30 am από antoniaa11

» Κορισακια μου τη γνωμη σας!!!!!
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΔευ Μάης 21, 2012 5:52 pm από antoniaa11

» Η ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ.......
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΚυρ Μάης 20, 2012 12:25 pm από Σόνια

» καλως σας βρηκα και καλη αρχη!!!!!!!!!!!!!!
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΤρι Μάης 15, 2012 6:51 am από antoniaa11

» xronia pollaaaaaaaaaaa se oles tis manoulessssssss!!!!!
Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! EmptyΚυρ Μάης 13, 2012 11:27 pm από xristinaki wiiiiii

Σεπτέμβριος 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


    Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!!

    antoniaa11
    antoniaa11
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 265
    Points : 836
    Reputation : 0
    Ημερομηνία εγγραφής : 23/04/2012
    Ηλικία : 44

    Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!! Empty Μετά απο 9 μήνες αναμονής, επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας.Ενημερωθείτε για τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του! 7ος Μηνας!!

    Δημοσίευση  antoniaa11 Πεμ Απρ 26, 2012 10:51 am

    Το μωρό σας πρέπει ήδη να κάθεται σε ορθή θέση χωρίς ιδιαίτερη στήριξη. Εάν τοποθετήσετε γύρω του παιχνιδάκια θα παρατηρήσετε οτι όχι μόνο θα απλώσει τα χέρια του για να τα πιάσει αλλά θα πέσει και μπρούμυτα για να τα φτάσει. Πολλά μωρά τώρα θα κάνουν τις πρώτες τους δειλές κινήσεις για να μπουσουλήσουν. Για να τα ενθαρρύνετε τοποθετήστε ένα παιχνίδι με ρόδες μπροστά του και παρακινήστε το να το πιάσει. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κάθε παιδί ειναι μοναδικό ως προς τη χρονική στιγμή που θα μπουσουλήσει, θα σταθεί όρθιο ή θα περπατήσει . Συνήθως από τώρα στον έβδομο μήνα και μέχρι το δέκατο μήνα θα δείτε μεγάλες αλλαγές.

    Επίσης όλα τα μωρά δε περνούν από την ίδια διαδικασία. Υπάρχουν μωρά που δεν μπουσουλούν καθόλου, ή που αντί να στηρίζονται στα γόνατα, προχωρούν με το ποπό τους ή σερνονται πάνω στην κοιλιά τους.

    Οι κινήσεις του πλέον είναι σταθερές και συντονισμένες. Δοκιμάστε να το βάλετε να κρατήσει το μπιμπερό του την στιγμή που πίνει και θα διαπιστώσετε ότι τα καταφέρνει. Ενθαρρύνεται το να πίνει μόνο του, αλλά να είστε συνεχώς μαζί του γιατί ακόμη υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

    Αποκτάει συνείδηση του σώματός του και όταν είναι ξαπλωμένο ανάσκελα μπορεί να πιάσει τις πατούσες του και να τις βάλει στο στόμα.

    Να είστε σίγουρη ότι καταλαβαίνει ότι του λέτε. Αντιλαμβάνεται ότι συμβαίνει γύρω του, ενώ αρχίζει να θυμάται. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε εάν μπροστά του κρύψετε ένα παιχνίδι π.χ. κάτω απο ένα κουβαδάκι. Θα προσπαθήσει να σηκώσει το κουβαδάκι για να το πάρει. Αυτό σημαίνει ότι αφενός αρχίζει να θυμάται και αφετέρου να αντιλαμβάνεται τη μονιμότητα των πραγμάτων και των ανθρώπων

    Το μωρό σας από εδώ και πέρα μπορεί να ξεχωρίζει όλα τα οικεία ή συγγενικά πρόσωπα του περιβάλλοντος σας. Γι’ αυτό και αντιδράει σε ξένες αγκαλιές. Αρχίζει να ξεχωρίζει φωνές και να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα που αντανακλούνται από τον ήχο και την ένταση της φωνής. Εάν αρχίσετε να γελάτε πιθανόν να αρχίσει να γελάει και αυτό, σε αντίθετη περίπτωση εάν είστε εξαγριωμένοι ή θυμωμένοι το πιθανότερο είναι το μωρό σας να αρχίσει να παραπονιέται ή ακόμη και να αρχίσει να κλαίει. Επίσης αν φωνάζετε το μικρό σας με το όνομα του, να είστε σίγουροι οτι θα το αναγνωρίζει και θα αρχίσει ανταποκρίνεται.

    Στους επτά μήνες το βάρος του θα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τη μέρα που είχε γεννηθεί. Το φαγητό του έχει εμπλουτιστεί με κρέας, περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Επιπλέον μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας ειδικά βρεφικά μπισκοτάκια κατάλληλα για να εκπαιδεύεται στη μάσηση και κατάποση.

    Τέλος αποφύγετε να δίνετε το τελευταίο γάλα ακριβώς πριν κοιμηθεί. Τα δοντάκια που έχουν αρχίσει να βγαίνουν σιγά σιγά πρέπει να τα προστατεύετε απο βακτήρια που δημιουργούνται από το λιγοστό γάλα που λιμνάζει μέσα στη κοιλότητα του βρεφικού στόματος.

    Οι συνήθειες ύπνου στα μωρά διαφέρουν. Όμως το πιθανότερο είναι ότι θα αρχίσει να κοιμάται μέσο όρο 10 ώρες το βράδυ. Που σημαίνει ότι μια μέρα θα ξυπνήσετε και θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν θα αντιληφθείτε ότι και εσείς κοιμηθήκατε όλο το βράδυ.

    Απο εδώ και στο εξής θα βιώνει την αγωνία του αποχωρισμού. Θα κλαίει αν το αφήνετε σε άλλα χέρια. Θα πρέπει όμως να ξέρετε οτι μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνει την εμπιστοσύνη ότι δηλαδή η μαμά ο μπαμπάς θα ξαναγυρίσουν, ενώ παράλληλα μαθαίνει να συνυπάρχει και με άλλους ανθρώπους μόνο του, χωρίς τη δική σας παρουσία που του παρέχει σιγουριά και ασφάλεια.

    Τι να προσέχετε

    Προσοχή στα ατυχήματα: Δημιουργήστε ενα ασφαλές περιβάλλον γύρω του.

    Τι του αρέσει

    Το μωράκι σας αρχίζει να ανακαλύπτει το συνειδητό παιχνίδι. Καθίστε στο πάτωμα αντικριστά σε μικρή απόσταση και ξεκινήστε να κυλάτε μια μπάλα ο ένας στα πόδια του άλλου.

    Από εδώ και πέρα θα παρατηρήσετε ότι του αρέσει να επεξεργάζεται όλα εκείνα τα λούτρινα παιχνιδάκια που ως τώρα απλά διακοσμούσαν το δωμάτιο του. Τρελαίνεται για τραγουδάκια, μουσική και βέβαια να έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια.

    Πηγαίνετε βόλτες στα πάρκα, στην αγορά , στη φύση. Δώστε του πολλά οπτικά ερεθίσματα, του αρέσει να παρατηρεί. Δείχνετέ του διάφορα αντικείμενα και προφέρετε αργά τα ονόματά τους.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Σεπ 21, 2024 1:52 am